Ryba w cebuli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię łatwe potrawy. Staram się również, aby były lekkie. Ta ryba jest bardzo aromatyczna i dietetyczna.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów rybnych (mogą być też mrożone)
    ● 1 kg cebuli
    ● sól
    ● pieprz
    ● ziele angielskie
    ● majeranek
    ● liść laurowy
    ● łyżeczka margaryny

Ryba w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy.
    Cebulę kroimy w piórka. Na
    spód garnka wkładamy margarynę,
    a następnie układamy
    warstwami filety i cebulę.
    Posypujemy przyprawami.
  • 2. Rybę dusimy pod przykryciem
    ok. 45 minut, najpierw
    na średnim, a po zagotowaniu
    – na małym ogniu. Danie się
    nie przypali, bo podczas duszenia
    filety „puszczą wodę”.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy