Ryba w ananasach

4.51 (194 ocen)

  • 30 min

Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym

  • 30 min

Składniki:


  • 0,5 kg filetów rybnych pangi,
    2 cebule,
    1 puszka ananasa,
    2 szklanki ketchupu (pól na pół pikantny i łagodny),
    sól,
    pieprz,
    sok z cytryny,
    2 jajka,
    bułka tarta,
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w ananasach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w ananasach 1. Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy.
  • Ryba w ananasach 2. Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  • Ryba w ananasach 3. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu
  • Ryba w ananasach 4. Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy.
  • Ryba w ananasach 5. W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Smacznego :)

Porady

Można podawać na ciepło i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować