0,5 kg filetów rybnych pangi,
2 cebule,
1 puszka ananasa,
2 szklanki ketchupu (pól na pół pikantny i łagodny),
sól,
pieprz,
sok z cytryny,
2 jajka,
bułka tarta,
Ryba w ananasach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy.
2.Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
3.Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu
4.Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy.
5.W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Smacznego :)
Komentarze