• Ryba w ananasach

    Dodane przez: Cukiereczek

  • Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym

  • Składniki


    0,5 kg filetów rybnych pangi,
    2 cebule,
    1 puszka ananasa,
    2 szklanki ketchupu (pól na pół pikantny i łagodny),
    sól,
    pieprz,
    sok z cytryny,
    2 jajka,
    bułka tarta,

  • Sposób przygotowania

    1.
    Ryba w ananasach - krok 1

    Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy.

    2.
    Ryba w ananasach - krok 2

    Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

    3.
    Ryba w ananasach - krok 3

    Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu

    4.
    Ryba w ananasach - krok 4

    Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy.

    5.
    Ryba w ananasach - krok 5

    W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Smacznego :)

  • Rady

    Można podawać na ciepło i na zimno.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Cukiereczek

Cukiereczek 482

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-10-24T21:58:04+02:00

1057 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »