Ryba pod słodko-kwaśną pierzynką

0 (0 ocen)

ryba o ciekawym cebulowym smaku ........

Składniki:


  • * 1,5 kg fileta np. z dorsza
    * 5 dużych cebul
    * 1 średni koncentrat pomidorowy
    * 3 liście laurowe
    * 3 ziarna ziela angielskiego
    * sól
    * pieprz
    * cukier i ocet do smaku
    * olej
    * mąka

Ryba pod słodko-kwaśną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
  • 2. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju.
    Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku.
  • 3.
    Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy. Ocet i cukier dajemy do smaku.
  • 4. Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna. Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę.
  • 5. Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ). Podajemy na zimno.

Komentarze

Podobne przepisy