Ryba pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa oczyścić marchew pietruszkę korzeń,seler zetrzeć na tarce jarzynówce,por skroić na większą kostkę,cebulę na piórka.Do patelni wlać odrobinę oliwy z oliwek i przełożyć potarte jarzyny,dodać ziele angielskie ,liść laurowy, sól ,,pieprz.Smażyć do miękkości ,od czasu do czasu mieszać by warzywa się nie przypaliły.Gdy warzywa będą już miękkie dodać przecier pomidorowy i ketchup,całość wymieszać i odstawić.Rybę odsączyć z nadmiaru wody za pomocą ręczników papierowych,po czym doprawić ją solą i pieprzem i panierować w mące,rozkłóconym jajku i bułce tartej.Piec na oleju na złoty kolor.Na talerzu ułożyć upieczoną rybę przykryć jarzynami.
Porady
Rybkę można podawać na zimno i na gorąco z frytkami lub ziemniakami
Komentarze