Ryba pod kruszonką

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Lekkie a jednocześnie pożywne danie jakim jest pieczona rybka ,możesz się nią zajadać nawet gdy dbasz o swoją linię,najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami w ziołach.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 filety limandy lub mintaja
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    1 pęczek świeżego koperku
    1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
    1 łyżka sezamu
    sok z cytryny
    sól morska do smaku
    pieprz biały do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Ryba pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybę rozmrażamy doprawiamy 1. Zamrożoną rybę ułożyć na tacce zostawić w lodówce do całkowitego rozmrożenia,nadmiar wody usunąć ręcznikiem papierowym,rybę skropić delikatnie sokiem z cytryny,posypać pieprzem białym i solą do smaku.
  • robimy pastę-kruszonkę 2. Jajko rozmącić w miseczce dodać bułkę tartą chrzan oraz drobniutko posiekany koperek i wymieszać .
  • przed pieczeniem 3. Tak przygotowaną pastą nałożyć na wierzch ryby docisnąć ręką ,posypać sezamem,.Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec 25-30 minut.
    Podawać gorące z pieczonymi w ziołach ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować