Ryba po żydowsku

4.47 (193 ocen)

Ryba zalana jest zalewą z dużą ilością papryki , dobrze smakuje i na ciepło i na zimno

Składniki:

  • 4 filety z ryby
    3 jajka
    pół szklanki mleka
    szklanka mąki
    sól , pieprz do smaku
    3 cebule
    3 papryki czerwone
    pół szklanki oleju
    ZALEWA:
    2 szklanki wody
    6 łyżek octu
    2 łyżki oliwy
    6 łyżek cukru
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    3 łyżki keczupu
    2 łyżki soli
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka , jaj , mąki , soli pieprzu zrobić ciasto takie jak na gofry . Kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na oleju . Cebule pokroić w pół krążki , paprykę w paski wlać pół szklanki oleju i dusić do miękkości . Wszystkie składniki zalewy połączyć i zagotować . Do zalewy dodać uduszoną paprykę z cebulą , dusić aż płyn trochę odparuje. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku zalać ciepłą zalewą i udekorować np. zieloną pietruszką . kawałkami papryki czy ogórkiem kiszonym .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować