Ryba po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rybne rozmrozić
2.Przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli mamy to przyprawą do ryb.
3.Panierujemy w mące, jajku i lekko bułce tartej.
4.Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
5.Cebulę obrać,pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju lub maśle do miękkości. Do cebuli dodać kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy
6.Dolej 2-3 szklanki gorącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Chwile dusić do zgęstnienia.
7.Następnie przekładamy do miski układając warstwami na przemian filety z cebulką.
8.Można również zrobić takie ryby z zalewą octową.
Zalewa octowa:
4 szklanek wody,
3/4 szklanki octu,
2 liście laurowe,
kilka ziarenek ziela angielskiego,
- 4 łyżki cukru,
- 2 łyżeczki soli.
wykonanie:
wodę zagotować z octem, solą i cukrem. Po przestygnięciu wylać na ryby z cebulą.
Komentarze