Ryba po żydowsku

5 (183 ocen)

  • 60 min

Ryby nie są nudne, bo można je przygotować na wiele sposobów, a w mojej rodzinie je bardzo lubimy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych
    4 duże cebule
    1 koncentrat pomidorowy
    szklanka wody
    kostka rosołowa

    sól,pieprz, przyprawa do ryb.
    olej do smażenia,
    mąka, jajko, bułka tarta do panierki

Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety rybne 1. Filety rybne rozmrozić
  • Filety rybne 2. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli mamy to przyprawą do ryb.
  • Panierowanie 3. Panierujemy w mące, jajku i lekko bułce tartej.
  • Filety rybne 4. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
  • cebula 5. Cebulę obrać,pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju lub maśle do miękkości. Do cebuli dodać kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy
  • sos 6. Dolej 2-3 szklanki gorącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Chwile dusić do zgęstnienia.
  • Ryba po żydowsku 7. Następnie przekładamy do miski układając warstwami na przemian filety z cebulką.
  • 8. Można również zrobić takie ryby z zalewą octową.
    Zalewa octowa:
    4 szklanek wody,
    3/4 szklanki octu,
    2 liście laurowe,
    kilka ziarenek ziela angielskiego,
    - 4 łyżki cukru,
    - 2 łyżeczki soli.
    wykonanie:
    wodę zagotować z octem, solą i cukrem. Po przestygnięciu wylać na ryby z cebulą.

Porady

Potrawę należy zrobić najlepiej dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ryby Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować