Ryba po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 45 min

rybka jest pyszna i na ciepło z ziemniakami na obiad i na zimno.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych
    2 cebule
    2 czerwone papryki
    1 puszka ananasów
    1 mały słoiczek przecieru
    przyprawy : sól, pieprz, ziele angielskie
    sok z cytryny
    mąka

Ryba po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny cytryną posypać solą i pieprzem ,obtoczyć w mące i usmażyć Osobno na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka, paprykę w paski. Smażyć do czasu aż warzywa zmiękną, wówczas dodać ananasa z puszki wraz z połową soku, dusić kilka minut, na koniec doprawić i dodać koncentrat pomidorowy.Połączyć rybę z warzywami i delikatnie wymieszać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy