Ryba po meksykańsku

4.5 (162 ocen)

Bardzo smaczna rybka, najlepiej smakuje na drugi dzień..

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych
    2 cebule
    2 czerwone papryki
    1 puszka ananasów
    1 mały słoiczek przecieru
    przyprawy : sól, pieprz, ziele angielskie
    sok z cytryny
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny cytryną posypać solą i pieprzem ,obtoczyć w mące i usmażyć Osobno na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka, paprykę w paski. Smażyć do czasu aż warzywa zmiękną, wówczas dodać ananasa z puszki wraz z połową soku, dusić kilka minut, na koniec doprawić i dodać koncentrat pomidorowy.Połączyć rybę z warzywami i delikatnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować