Ryba po kaszubsku

4.41 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Podaję ją na święta i inne uroczystości rodzinne. Smakuje każdemu.

Składniki:

  • ● 1 kg fi letów z pangi
    ● słoiczek koncentratu pomidorowego
    ● 1/2 l pikantnego keczupu
    ● 2-3 cebule
    ● olej
    ● bułka tarta i jajko do panierowania
    Zalewa:
    ● 1/2 szkl. wody
    ● 2-3 łyżki octu
    ● 2-3 łyżki cukru
    ● 2-3 ziarna ziela angielskiego
    ● szczypta soli
    ● 1-2 listki laurowe
Wystaw ocenę:

4.41 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy gotujemy.
    Dodajemy keczup i koncentrat
    w takiej ilości, aby powstał średnio
    gęsty sos. Zagotowujemy.
    Wkładamy pokrojoną w piórka
    i zeszkloną na oleju cebulę.
  • Ryba po kaszubsku 2. Pokrojone fi lety panierujemy
    w jajku, a następnie w bułce
    tartej. Smażymy na złoty kolor.
    Ryby układamy w naczyniu warstwami,
    każdą polewamy schłodzonym
    sosem pomidorowym.

Porady

Rybę możemy przygotować nawet kilka dni wcześniej. Podajemy na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPK_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować