Ryba po japońsku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Brzmi i smakuje ciekawie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg śledzi zielonych
    3/4 słoika papryki konserwowej
    3/4 słoika ogórków konserwowych
    3 duże cebule

    Ciasto:
    1 szkl.wody
    2 szkl. mąki
    2 jajka
    2 łyżki vegety
    Wszystko wymieszać.

    Zalewa:
    3/4 szkl.oleju-cebule udusic na oleju
    3 szkl.wody
    5 łyżek cukru
    1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
    6 łyżek octu
    1 łyżka soli
    5 łyżek ketchupu pikantnego
    Zagotować i ostudzić.

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie pokroić w grube paski.
  • 2. Następnie lekko posolić i obtoczyć w cieście każdy kawałek.
  • 3. Smażyć je na oleju.
  • 4. Zalewę zagotować z warzywami i ostudzić.
  • 5. Kłaść śledzie i zalewę warstwami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy