Ryba po japońsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatna i smaczna sałatka rybna

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg fileta np. miruna
    1 papryka konserwowa
    8 ogórków konserwowych
    3 duże cebule
    Sól i pieprz przyprawienia ryby
    mąka
    olej

    Zalewa:
    1 szklanki wody
    3 łyżki octu
    1/4 szklanki oleju
    1 1/2 łyżki koncentratu
    1 1/2 łyżki keczupu 2 łyżki cukru

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę tniemy na mniejsze kawałki opruszamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.

    Cebulę tniemy w paski i podduszamy na oleju, który pozostał nam po smażeniu ryby.

    Paprykę tniemy w kostkę, a ogórki w krążki, łączymy z cebulą. Układamy na przemiennie w naczyniu: ryba, warzywa,ryba,warzywa.

    podane składniki na zalewę łączymy i zagotowujemy, po wystudzeniu zalewamy sałatkę, i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy