Ryba po japońsku

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię chodzić z psem na spacery i bawić się z nim. Gram na instrumentach, zwłaszcza na perkusji. Pomagam w pracach domowych i gotuję. Lubię przygotowywać potrawy rybne.

Składniki:

  • 1 kg filetów z morszczuka
    2 duże cebule
    1 słoik ogórków konserwowych
    1 słoik papryki
    przyprawa uniwersalna
    mąka
    bułka tarta
    jajko
    olej

    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki oleju
    mały przecier pomidorowy
    4 łyżki keczupu
    4 łyżki cukru
    4 łyżki octu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba po japońsku 1. Cebule, paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki. Rozmrożone, dokładnie opłukane i osuszone filety rybne posypujemy przyprawą uniwersalną .
  • Ryba po japońsku 2. Filety rybne obtaczamy w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju.
  • Ryba po japońsku 3. Wodę gotujemy, dodajemy wszystkie składniki zalewy i gotujemy 3 minuty. Ryby i warzywa układamy warstwami, a następnie zalewamy wszystko zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować