Ryba po japońsku

4.5 (145 ocen)

Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca ;) Trzeba poznawać nowe smaki.

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg filetów z np. mintaja, dorsza

    Ciasto:
    2 szkl. Mąki
    2-3 jajka
    Szk. Wody


    Warzywa:
    3-4 cebule
    3-4 papryki ze słoika(konserwowe)
    Słoik ogórków konserwowych

    Zakwas:
    2 szkl. Wody
    Poł szkl. Oliwy
    1 koncentrat pomidorowy mały
    4 łyzki ketchupu
    3 łyżki octu
    2 łyżki cukru
    Odrobina soli, pieprzu, vegety
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Ryba Przystawki

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić posolić, posypać przyprawami i zostawić na 1godz.
    Ciasto naleśnikowe ubić, obtaczać w nim rybe i smażyć.
  • 2. Pokroić warzywa(ogórki i papryke w paski a cebule w drobną kostkę)
    W naczyniu układać na przemian rybe i warzywa.
  • 3. Przygotować zalewę. Zalać rybę z warzywami gorącą zalewą. Odstawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować