Ryba po hawajsku

4.48 (198 ocen)

Ten przepis zrobiłam rok temu na Święta Bożego Narodzenia, rodzina była zachwycona.

Składniki:

  • 1 kg filetu z pangi
    3 duże cebule
    1 słoik papryki marynowanej
    1 puszka ananasa
    0.5 l ketchupu pikantnego
    4 jaja
    3 łyżki mąki
    1 łyżka vegety
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po hawajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w niewielkie cząstki, zanurzamy w panierkę przygotowaną z mąki, jaj oraz vegety i smażymy w głębokim oleju na rumiano. Zdejmujemy do salaterki.
    Cebulę kroimy w kostkę, dusimy lekko na oleju, następnie dodajemy pokrojone w kostkę ananasy i paprykę. Dusimy kilka minut, często mieszając. Później dodajemy sok z ananasa, zalewę z papryki i ketchup, dusimy jeszcze chwilkę. Następnie wykładamy do salaterki na rybę. Podajemy na ciepło lub na zimo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować