Ryba po grecku

4.49 (168 ocen)

polecam spróbować :D

Składniki:

  • 1 kg fileta
    60 dag cebuli
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    1,5 szklanki oleju
    3 jajka
    bułka tarta do panierki
    mąka do panierki
    sól
    4 łyżki keczupu (łagodny lub pikantny)
    kucharek
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić na kawałki, posolić. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni wylanej olejem i tak usmażonego odłożyć na talerzyk i ostudzić. Do dużego naczynia wlać olej, rozgrzać go. Pokroić do niego obraną cebulę. Delikatnie podsmażyć. Dodać słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu, dokładnie wymieszać. Pogotować przez chwilę, przyprawić do smaku kucharkiem. Zalać ryby tym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować