Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takiej ryby nie może zabraknąć na stole świątecznym.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    500 g filetów z miruny
    1/2 selera
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    mały koncentrat pomidorowy
    oliwa z oliwek
    sok z połowy cytryny
    mąka
    sól
    pieprz
    1 łyżka cukru
    3 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety obtoczyć w mące i usmażyć na oliwie.
    Skropić sokiem z cytryny.
    Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni a następnie dodać starte warzywa, koncentrat i przyprawy i smażyć do miękkości pod przykryciem ok. 30 minut.

    Na dno salaterki ułożyć rybę a na niej warzywa z sosem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy