Ryba po grecku

4.49 (158 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna potrawa na Boże Narodzenie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g filetów rybnych z mintaja ,
    pół selera, 2 marchewki,
    1 pietruszka,
    1 cebula,
    koncentrat pomidorowy, 150 gram
    oliwa z oliwek,
    natka pietruszki,
    sok z połowy cytryny,
    mąka,
    sól, pieprz,
    cukier,1 łyżka
    liście laurowe, 3
    ziele angielskie 3
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba po grecku 1. 1-Filety obtoczyłam w mące i podsmażyłam na patelni. 2- Polewamy rybę sokiem z cytryny. 3-Warzywa obrałam, umyłam i z tarłam na tarce na grubo. 4-Cebulę pokroiłam na drobno i zeszkliłam ją na patelni. 5-Następnie wrzuciłam na patelnię starte warzywa, około dziesięciu łyżeczek koncentratu pomidorowego, liść laurowy, ziele angielskie, sól pieprz i cukier. 6-Do wszystkiego dolałam odrobinę wody i dusiłam przez około 30 minut. 7-W salaterce układałam warstwami rybę i sos z warzywami i dodałam soku z cytryny. 8- Rybę po grecku udekorowałam natką :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować