Ryba z papryką,ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulą

4.47 (170 ocen)

  • 45 min

Ryba to jedno z dań ,które robię co roku na święta.Przepis dostałam parę lat temu od ciotki.Kosztowałam różnych ryb zrobionych w ten sposób ,ale jakoś mi nie smakowały , ten przepis jak dla mnie jest najlepszy , sos jest wyrazisty i bardzo dobry.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    -0,5 kg płatów rybnych(gatunek według uznania)

    -papryka czerwona

    -papryka żółta

    -3 czerwone cebule

    -5 ogórków kiszonych




    sos:

    -1 szklanka wody

    -1 szklanka oleju

    -słoik przecieru pomidorowego(200 g)

    -2 łyżki ketchupu

    -2 liście laurowe

    -sól,pieprz,cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Ryba z papryką,ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1afnhtq 1. Cebulę pokroić w półksiężyce natomiast paprykę oraz ogórka w paski.
  • image-0u14i8u 2. Rybę pokroić na mniejsze kawałki,opruszyć solą i pieprzem
  • image-198y7mb 3. Panierować w mące,jajku i bułce.
  • image-1njuyl6 4. Usmażyć na oleju.
  • image-0vf440b 5. Układać warstwami na przemian rybę,cebulę,paprykę i ogórka.
  • image-1th9bmy 6. .
  • image-0lkt1vf 7. .
  • image-23rptq3 8. Przygotować sos :wszystkie składniki z sobą połączyć a następnie zagotować
  • image-203oljr 9. Gorący sos wlać na warstwy ryb i warzyw.
  • image-0e9n91s 10. Odstawić na 24 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować