Ryba po chińsku

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przygotowanie tej ryby nie zajmuje wiele czasu. Podaję ją na różne towarzyskie spotkania i rodzinne uroczystości. Jest bardzo smaczna na ciepło.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z dorsza
    ● olej do smażenia
    ● 2 duże cebule
    ● słoik ogórków konserwowych
    ● słoik papryki konserwowej
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 4 łyżki keczupu
    ● 2 łyżki cukru
    ● 4 łyżki octu
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy.
    Solimy. Panierujemy w bułce
    tartej. Smażymy z obu stron na
    rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebule obieramy. Z ogórkami
    i paprykami kroimy w małą kostkę.
    Resztę składników zagotowujemy.
    Dodajemy ogórki z cebulą
    i papryką. Gotujemy 3 minuty.
    Filety zalewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować