Ryba pieczona pod orzechową pierzyną

4.5 (169 ocen)

  • 35 min

smaczna panierka do pieczonej rybki :)

  • 35 min

Składniki:

  • - 6 kawałków dowolnej ryby (u mnie miruna)
    Panierka:
    - 4 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich
    - 4 łyżki bułki tartej
    - 2 łyżeczki musztardy
    - 2 łyżeczki ketchupu
    - 2-3 łyżeczki oliwy
    - czosnek granulowany
    - posiekana pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba pieczona pod orzechową pierzyną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na panierkę wymieszać w miseczce. Dodać do niech posiekaną pietruszkę.
  • 2. Rybę przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na każdym kawałku rozsmarować czubatą łyżeczkę paniery.
  • 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez minimum 25 minut, aż ładnie zmieni kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować