Ryba na szpinaku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Rybę opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i ziołowym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Odstaw na kilka minut.
2.• Przebierz szpinak i włóż go na 10 sekund do posolonego wrzątku. Odcedź i przelej bardzo zimną wodą. Dobrze osącz, liście pokrój w paski. Wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i umieść w naczyniu żaroodpornym.
3.• Na szpinaku ułóż kawałki ryby, przekładając je plastrami pomidorów. Posyp oliwkami. Zalej białym winem. Następnie rybę przykryj cienkimi plasterkami mocno schłodzonego masła. Oprósz pieprzem.
4.• Danie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze