Ryba na porach

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Delikatna i lekkostrawna, szybka i bezproblemowa w przygotowaniu ryba. W ten sposób można przygotować również każdą inną rybę morską.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - morszczuk (filet): 0.5 kilograma
    - por (duży): 1 sztuka
    - koperek (posiekany): 1 pęczek
    - sól,pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - pieprz cytrynowy (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - masło klarowane (do smażenia): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba na porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić cytryną, doprawić solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Odstawić na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać masło, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pory, poddusić 5 minut. Dodać bulion, na to ułożyć rybę, dusić pod przykryciem 15 minut /bez mieszania i przewracania ryby na drugą stronę/. Dodać posiekany koperek.
  • 2. Jeśli będzie za dużo sosu, rondel odkryć i odparować nadmiar. Do sosu można również dodać 100 ml śmietany kremówki i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Por Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować