Ryba na parze z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

nie jestem smakoszem ryb, jednakże w tej postaci , zachwycam się nią i jem bez opamiętania :)) zdrowo i pysznie.

  • 45 min

Składniki:

  • 4x filet rybny (np. Sola, Tilapia, Miruna, Dorsz, itd.)
    przyprawa do ryb
    paczka mrożonych maleńkich marchewek
    3 łyżki kukurydzy
    3 łyżki groszku
    50g serka topionego pieczarkowego
    0,5 szklanki wody
    0,5 kostki bulionu pieczeniowego
    2 łyżeczki tymianku
    8-10 ziemniaków
    2 łyżeczki soli
    2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy Sos warzywny

Ryba na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrozić, obsypać przyprawą do ryb, posolić. Odstawić na chwilę.
    Ziemniaki obrać, pokroić w "łódeczki" , zalać zimną wodą i ugotować do miękkości z dodatkiem 2 łyżeczek soli i przyprawy do ziemniaków.
    Na patelni rozgrzać olej, wsypać marchewki i dusić przez chwilę. Obsypać tymiankiem. Wlać pół szklanki wody, zagotować. Dodać pół kostki bulionu. Po ok. 7min dodać serek topiony i gotować do rozpuszczenia. Wsypać kukurydzę i groszek. Po ok. 2min powinno być gotowe.
    Rybę "ugotować" na parze, Ok 15-20min.
    Układać na talerzu odcedzone ziemniaki, sos warzywny i rybę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować