Ryba duszona z hortą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni greckiej ugotowany przez nas podczas tegorocznych wakacji na Krecie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryba (kawałki po ok. 20 dag): 4 sztuki
    - horta (czyli mieszanka różnych zielonych warzyw oraz lokalnych ziół): 1 kilogram
    - oliwa: 1 szklanka
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - dymka: 1 pęczek
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta

Ryba duszona z hortą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażyć dymkę. Dodać hortę, przykryć i smażyć kilka minut. Na warzywach ułożyć kawałki ryby, podlać wodą, doprawić solą i pieprzem. Dusić ok. 10 minut. Skropić sokiem z cytryny. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy