Ruskie pierogi

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczne i zdrowe... po prostu pierogi ruskie

  • 50 min

Składniki:

  • 50 dag mąki
    1/2 szklanki wody
    40 dag ziemniaków
    20 dag twarogu
    2 łyżki oleju
    2 cebule
    szczypiorek
    pieprz, sól

Ruskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.

  • 2. Obraną cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na rozgrzanym oleju razem z ziemniakami i twarogiem - wszystko zmielić i przyprawić.

  • 3. Z mąki, wody, szczypty soli zagnieść ciasto na pierogi, rozwałkować, wyciąć szklanką kółka, na każdym układać farsz i formować pierogi.

  • 4. Gotować a osolonej wodzie do wypłynięcia.

  • 5. Odcedzić, przelać zimna wodą.

  • 6. Posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy