Ruska zakąska do słoika

4.98 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Cztery miesiące spędziłam na Białorusi. Przywiozłam stamtąd oryginalny przepis na zakąskę, którąszczerze polecam. Warto spróbować, ponieważ jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • ● 1 kg marchewki
    ● 1 kg pomidorów
    ● 1 kg białej kapusty
    ● 1 kg cebuli
    ● 1/2 l oleju
    ● 3/4 szklanki cukru
    ● 5-7 czerwonych papryk
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.98 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ruska zakąska do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ruska zakąska do słoika 1. Wszystkie warzywa dokładnie
    myjemy i obieramy. Z papryki
    wydrążamy gniazda nasienne,
    z kapusty wycinamy głąb.
  • Ruska zakąska do słoika 2. Marchewkę ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Pomidory,
    kapustę, cebulę oraz paprykę
    drobno kroimy.
  • Ruska zakąska do słoika 3. Składniki dokładnie mieszamy,
    wlewamy olej, wsypujemy
    cukier, doprawiamy solą i gotujemy
    około 2 godzin na małym
    ogniu pod przykryciem, często
    mieszając.
  • Ruska zakąska do słoika 4. Gdy warzywa będą miękkie,
    gorące przekładamy do słoików
    i szczelnie zamykamy.

Porady

Potrawę można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smakuje wspaniale.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować