RURKI Z SOSEM BOLOGNESE

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam różnego rodzaju zapiekanki a rurki nadziewane zasmakowały całej mojej rodzince .

  • 30 min

Składniki:

  • 15dag makaronu cannelloni
    50dag mięsa mielonego
    1 opakowanie sosu bolognese
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    6 łyżek śmietany
    15dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rurki z sosem bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RURKI Z SOSEM BOLOGNESE 1. Sos bolognese przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i mieszamy z mięsem.Rurki napełniamy farszem i układamy na blachę wysmarowaną śmietaną.Wszystko polewamy pozostałym farszem i posypujemy startym serem.Zapiekamy w piekarniku ok 30min w temp.180'C

Porady

Moi synowie bardzo lubią zapiekankę -rurki polać przed podaniem keczupem ,jest to wspaniałe połączenie więc gorąco polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować