Rurki z kremem czekoladowym

4.51 (144 ocen)

rurki palce lizać

Składniki:

  • Ciasto:
    ½ kg mąki pszennej
    2 jajka
    25 dag margaryny
    niepełna szkl. śmietany
    szczypta soli
    2 łyżki cukru

    Krem:
    1 szkl. mleka
    ½ szkl. cukru
    budyń waniliowy
    2 łyżki kremu czekoladowego (np.nutella)
    1 łyżka kakao
    1 margaryna
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Rurki z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Z mąki, schłodzonej margaryny, soli i 1 jajka zagnieć ciasto, zawiń w folię i schowaj do lodówki na 2 godziny. Wyłóż ciasto na stolnicę, podsyp mąką, rozwałkuj cienką, potnij na cienkie paski ok. 3 cm. Metalowe foremki do rurek posmaruj olejem. Ciasto nawijaj na foremki od węższej strony. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Układaj na natłuszczonej masłem brytfannie. Piecz 25 min. w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu od razu wyjmij rurki z foremek. Zostaw do ostudzenia.

    Krem:
    Na mleku i cukrze ugotuj budyń, wystudź. Margarynę utrzyj, dodaj wystudzony budyń, następnie krem czekoladowy i kakao. Przy pomocy worka cukierniczego lub torebki foliowej wypełnij kremem rurki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować