Rurki z kremem

5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prosta rzecz, a zadowoli każdego łasucha.

Składniki:

  • ● 1 op. ciasta francuskiego (niemrożonego)
    ● 250 g śmietany 30-proc.
    ● 1 op. fiksu do śmietany
    ● 1 op. cukru waniliowego
    ● cukier
    ● cukier puder
    ● formy w kształcie rurek
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy z rulonu
    i kroimy w wąskie (1,5 cm)
    paski. Nawijamy na metalowe
    rurki. Paski muszą zachodzić
    na siebie. Pieczemy 20 minut
    w temp. 200 °C na złoto, zdejmujemy
    i studzimy.
  • 2. Śmietanę ubijamy z fiksem,
    dodajemy cukier i cukier waniliowy
    do smaku.
  • 3. Rurki napełniamy kremem,
    posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować