Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową

4.41 (202 ocen)

Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek.

Składniki:

  • Rurki:
    1 arkusz ciasta francuskiego
    1 jajko
    3 łyżki sezamu

    Pasta:
    250g wędzonej szynki
    2 ogórki konserwowe
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    2-3 łyżki majonezu
    sól, pieprz

    + kiełki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.41 (202 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. Zdejmujemy z foremek.


  • 2. Wszystkie składniki na pastę miksujemy w blenderze do dokładnego połączenia składników. Chłodzimy.
  • 3. Pastą napełniamy upieczone wcześniej rurki. Dekorujemy kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować