Rurki z bitą śmietaną

4.49 (168 ocen)

  • 45 min

Deserek dla łakomczucha mojego męża.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto
    0,5 kg mąki
    25 dag masła
    0,25 l śmietany 18%
    cukier waniliowy
    krem
    0,5 l śmietany 30%
    cukier waniliowy
    1 łyżka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rurki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, śmietanę, masło i cukier waniliowy zagnieść z tych składników ciasto. Włożyć do lodówki na około 3 godz aby się schłodziło. Wyjąć i wyrobić dokładnie, rozwałkować na grubość 3 mm. Pokroić na paski o szerokości 2 cm i obklejać na foremki do rurek, piec na złoty kolor.
    Krem
    Rozpuścić żelatynę w 50 mil wody. Śmietanę wlać do miski dodać cukier waniliowy i ubijać do sztywności na końcu dodać przestudzoną żelatynę i ubić.
    Gdy rurki wystygną nabijać je ubitą śmietaną i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować