Rurki "kremówki"

0 (0 ocen)

Pyszne rurki z ciasta francuskiego z masą budyniową będą idealnym dodatkiem do kawy.

Składniki:

  • ok 30 rurek z ciasta francuskiego

    Krem:
    2 2/3 szkl mleka
    1/2 szkl cukru
    1 cukier waniliowy
    1/4 kostki masła
    6 żółtek
    4 łyżki mąki pszennej
    5 łyżek mąki ziemniaczanej

Rurki "kremówki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rurki "kremówki" 1. 2 szklanki mleka, cukry i masło zagotować. Resztę mleka zmiksować z pozostałymi składnikami, wlać do gotującego się mleka i mieszać do czasu aż budyń będzie gęsty. Lekko przestudzić i napełniać gotowe rurki.

Porady

Rurki można wykonać samemu z gotowego ciasta francuskiego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy