Rurki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka kroimy w paski,rozbijamy tłuczkiem,przyprawiamy.papier do pieczenia tniemy na kwadraciki długości rurek.
Metalowe rurki owijamy papierem do pieczenia a następnie paskami z filetów.Panierujemy w jajku i bułce tartej,układamy w blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy ok 15 minut.Następnie wyjmujemy metalowe rurki,nadziewamy rurki drobiowe farszem i zapiekamy lub smazymy na oleju do momentu rozpuszczenia sie sera .
2.FARSZ 1:Pieczarki i cebulke drobno kroimy ,przyprawiamy i smazymy na oleju.Gdy przestygną dodajemy starty żółty ser ,mieszamy
FARSZ 2: ananasa kroimy w drobniutka kosteczke i dodajemy starty ser żółty,mieszamy.
Porady
Rurki faszerujemy tym co lubimy:)
Jeśli usmażymy rurki na oleju po nadzianiu farszem,będą miały ładniejszy kolor i będzie szybciej:))))
Komentarze