RURKI DROBIOWE

4.5 (195 ocen)

Pyszne rurki zrobione z filetów z kurczaka,nadziane farszem.

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    jajko i bułka tarta do panierowania
    sól
    papryka słodka


    Farsz 1:
    5 pieczarek
    1 cebulka
    10 dag.żółtego sera
    sól
    papryka słodka

    Farsz 2:
    3 krążki ananasa z puszki
    ser żółty
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Rurki Dania główne Ser

Rurki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rurki drobiowe 1. Filety z kurczaka kroimy w paski,rozbijamy tłuczkiem,przyprawiamy.papier do pieczenia tniemy na kwadraciki długości rurek.
    Metalowe rurki owijamy papierem do pieczenia a następnie paskami z filetów.Panierujemy w jajku i bułce tartej,układamy w blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy ok 15 minut.Następnie wyjmujemy metalowe rurki,nadziewamy rurki drobiowe farszem i zapiekamy lub smazymy na oleju do momentu rozpuszczenia sie sera .
  • rurki drobiowe 2. FARSZ 1:Pieczarki i cebulke drobno kroimy ,przyprawiamy i smazymy na oleju.Gdy przestygną dodajemy starty żółty ser ,mieszamy
    FARSZ 2: ananasa kroimy w drobniutka kosteczke i dodajemy starty ser żółty,mieszamy.

Porady

Rurki faszerujemy tym co lubimy:) Jeśli usmażymy rurki na oleju po nadzianiu farszem,będą miały ładniejszy kolor i będzie szybciej:))))

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak Pieczarki Mąka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować