Rureczki z bitą śmietaną i galaretką

4.5 (155 ocen)

  • 20 min

mmmm wyśmienite.... mozna również je ładnie zapakować i dać babci, mamie itp. na prezent

  • 20 min

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
    jajko
    cukier kryształ
    2śnieżki
    1i3/4szkł. mleka
    1galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rureczki z bitą śmietaną i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w taki sposób możemy je komuś podarować 1. Ciasto pokroić na długie paski szerokości o 2cm.Paskami ciasta owijać spiralnie foremki do rurek, tak aby paski zachodziły jeden na drugi. Każdą rurkę posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
    Foremki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i kiedy będzie już mocno rozgrzany, wstawić blachę z rurkami. Piec około 20 minut na jasnozłoty kolor. Upieczone rurki zdjąć z foremek i zostawić na kratce do ostygnięcia.
    krem:Galaretkę rozpuścić wcześniej (przed pieczeniem rurek) w 1szkl. wody . Zostawić do ostygnięcia . Śnieżki ubic na sztywno z 1i3/4szkl. mleka. Na koniec dodać lekko stężającą galaretkę. Ubijać jeszcze ok 2 minuty. Następnie krem nałozyć do rułek . Schłodzić w lodówce.

Porady

mozna dodać galaretke jaką sie chce...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować