Rumowe śliwki z marcepanem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dla wielbicieli suszonych śliwek. Wersja de luxe...

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śliwki kalifornijskie bez pestek: 200 gramów
    - rum: 1 szklanka
    - masa marcepanowa: 100 gramów
    - czekolada mleczna: 200 gramów

Rumowe śliwki z marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki zalać rumem, odstawić na noc do nasiąknięcia. Z masy marcepanowej zrobić małe wałeczki, w kształcie pestki. Śliwki odsączyć z nadmiaru alkoholu (wystarczy potrzymać je przez pewien czas na sitku), do środka wkładać marcepanową pestkę i obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie. Odstawić do zastygnięcia czekolady.

Komentarze

Podobne przepisy