Ruloniki ze szpinakowo - rybnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodać mleko, wodę, jajko, olej i sól. Zmiksować na jednolitą masę. Usmażyć cienkie placki naleśnikowe.
2.Szpinak rozmrozić i odparować na patelni. Połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszać, wystudzić.
3.Filety rybne przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na mniejsze porcje. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Po wystygnięciu podzielić na kawałeczki i połączyć ze szpinakiem. Dodać rozdrobnioną fetę i całość delikatnie wymieszać.
4.Farszem smarować placki, zwinąć je w ruloniki. Przekroić na pół. Ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Polać roztopioną łyżką masła. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.
Komentarze