Ruloniki ze szpinakowo - rybnym farszem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Moja propozycja na bezmięsny obiad. Ruloniki są smaczne i zdrowe, polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • naleśniki: szklanka mąki
    pół szklanki mleka
    pół szklanki wody
    jajko
    sól
    łyżeczka oleju

    farsz:300 g fileta z morszczuka
    200 g mrożonego szpinaku
    150 g sera feta
    ząbek czosnku
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
    masło






Ruloniki ze szpinakowo - rybnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie nalesników 1. Do mąki dodać mleko, wodę, jajko, olej i sól. Zmiksować na jednolitą masę. Usmażyć cienkie placki naleśnikowe.
  • 2. Szpinak rozmrozić i odparować na patelni. Połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszać, wystudzić.
  • smażenie ryby 3. Filety rybne przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na mniejsze porcje. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Po wystygnięciu podzielić na kawałeczki i połączyć ze szpinakiem. Dodać rozdrobnioną fetę i całość delikatnie wymieszać.
  • nakładanie farszu na naleśniki 4. Farszem smarować placki, zwinąć je w ruloniki. Przekroić na pół. Ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Polać roztopioną łyżką masła. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy