Ruloniki w galarecie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Moje hobby to gotowanie. Często zapraszam gości. Cieszę się, gdy chwalą moje potrawy. W wolnych chwilach robię biżuterię.

Składniki:

  • ● 8 plastrów szynki
    ● 8 marynowanych szparagów
    ● majonez
    ● kostka rosołowa
    ● pomarańcza
    ● 10 g żelatyny
    ● 1-2 gałązki natki pietruszki

Ruloniki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy
    w 1/2 l wody.
    Następnie mieszamy
    z kostką rozpuszczoną
    w niewielkiej ilości ciepłej
    wody. Pomarańczę
    myjemy, obieramy i filetujemy.
    Natkę myjemy,osuszamy, obrywamy
    listki.
  • 2. Na każdy plaser szynki kładziemy
    po szparagu. Szprycą
    wyciskamy majonez. Zwijamy
    w ruloniki.
  • 3. Roladki układamy na półmisku.
    Dekorujemy natką i cząstkami
    pomarańczy. Zalewamy
    tężejącą galaretką. Schładzamy.

Porady

Zamiast szparagów i majonezu w szynkę można zawinąć po 2-3 łyżki sałatki jarzynowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy