Rukola z gruszką i granatem

4.49 (189 ocen)

Trochę koloru i egzotyki na talerzu. Rukola w połączeniu z słodkimi owocami i słonym serkiem ma wyjątkowy smak.

Składniki:



  • 0,5 opakowania rukoli
    0,5 gruszki
    owoc granatu
    ser sałatkowy w zalewie
    Sos
    1 łyżka miodu
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    0,5 łyżki musztardy rosyjskiej
    4 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    sól pieprz biały do smaku

Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Rukola z gruszką i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: Miód,olej, musztardy sok z cytryny energicznie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ponownie wymieszać. Rukolę opłukać i pozostawić na sicie do odsączenia. Gruszkę obrać z skórki pokroić w paski. Przygotować 2-4 łyżki ziarenek granatu. Ser odsączyć z zalewy. Rukolę przełożyć do miski polać połową sosu wymieszać i przełożyć na talerz. Na górę rozłożyć pokrojone gruszki, ziarenka granatu polać sosem i na końcu ułożyć kosteczki sera sałatkowego. Podać bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować