Ruiny zamku grafa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy ciasto:
jajka miksujemy z cukrem,
śmietaną i sodą. Masę dzielimy
na pół. Do 1/2 dodajemy
kakao i dokładnie mieszamy.
Pieczemy 2 placki.
Studzimy. Kakaowy kroimy
w różnej wielkości kawałki.
2.Przygotowujemy polewę:
składniki mieszamy z 3 łyżkami
wody i gotujemy na
małym ogniu, mieszając.
Lekko studzimy, 2/3 wylewamy
na jasny placek. Kawałki
ciemnego ciasta zanurzamy w pozostałej
polewie i układamy ruiny zamku
(mur, fragmenty wieży
itp.) na jasnym placku. Odstawiamy
do lodówki na kilka
godzin (najlepiej na noc)
do zastygnięcia.
3.Zimną śmietanę ubijamy
z cukrem na sztywno. Dekorujemy
ciasto.
Komentarze