Rudolf czerwononosy

0 (0 ocen)

  • Średni

Dzieci się nimi zajadają, dlatego polecam je na Święta:):)

  • Średni

Składniki:

  • BABECZKI::
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - olejek waniliowy: 1 łyżeczka
    - mleko: 0.75 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - kardamon nasiona: 6 sztuk
    - margrayna: 23 dekagramów
    DODATKOWO::
    - śmietanka 30%: 300 mililitrów
    - cukier puder: 2 łyżki
    - serek mascarpone: 125 gramów
    - olejek waniliowy (2 krople): 2 szczypty
    - precelki: 20 sztuk
    - czerwone lentilki: 10 sztuk
    - białe drażetki: 20 sztuk
    - kostki gorzkiej czekolady (4 kosteczki): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rudolf czerwononosy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku. Wlać olejek. Następnie dodawać zmieszane: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, wyłuskane ziarenka kardamonu szczyptę soli na przemian z mlekiem. Ciasto nakładać do foremek na muffinki do 3/4 wys. Piec ok. 20-25min w temp. 170st. Ostudzić.
  • 2. Śmietankę ubić z pudrem, dodać serek i olejek. Dokładnie wymieszać. Za pomocą szprycy nakładać na babeczki. Z precelków zrobić uszy, z czerwonych drażetek nos, zaś z białych drażetek oczy, a ze stopionej czekolady namalować źrenice.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Boże narodzenie

Podobne przepisy

3.55 (586 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

piernik milky way

To może cię zainteresować