Rucola surówkowo-sałatkowa

0 (0 ocen)

Idealna propozycja jako surówki i sałatki ;-)) Może być także to sałatka obiadowa dodając do niej np kawałki kurczaka ;-))

Składniki:

  • 250 g ruccoli
    1 op mini mozzarelli (245g)
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 brokuł (500g )


    Sos:
    2 czubate łyżki majonezu
    2 czubate łyżeczki musztardy sarepskiej
    1 op sosu sałatkowego włoskiego
    1 łyżka oleju

Rucola surówkowo-sałatkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ruccolę opłukać i osuszyć
  • 2. Brokuła opłukać, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie
  • 3. Jajka przekroić na 4 , a kuleczki mozzarelli odsączyć z zalewy
  • 4. Do szklanki wsypać sos włoski, dodać olej i wymieszać, dodać pozostałe składniki na sos i porządnie wymieszaj
  • 5. Do dużej miski dodaj ruccolę, brokuła, jajka i kuleczki mozzarelli delikatnie przemieszaj.
    Polej sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy