rubinowy sernik na zimno z malinami

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealny na lato, doskonale orzeźwia i jest ozdoba stołu. Mojemu mężowi bardzo smakował.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • na spód:
    300 g pokruszonych herbatników w czekoladzie
    75 g roztopionej margaryny
    na masę serową:
    1 kg sera trzykrotnie mielonego
    2 tabliczki czekolady
    3 łyzki cukru
    6 łyżeczek żelatyny
    2 jajka
    na wierzch:
    400 g malin
    2 galaretki rubinowe
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Rubinowy sernik na zimno z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. spód:Pokruszone drobno herbatniki wymieszać dokładnie z margaryną i wyłozyć nimi dno foremki, mocno ubijajac. Włożyc do lodówki na godzinę, następnie piec ok. 20 minut w 180*C.
  • 2. ser:Jajka ubic z cukrem w kapieli wodnej. Do utartej na puszsto masy dodawać po łyżce ser. Czekoladę roztopić w kapieli wodnej, zmiksowac z masą serowa. Żelatyne rozpuścić w 1/2 szklance wody, lekko wystudzić, wlać do masy. Całość wylać na ostudzony spód i wstawic do lodówki.
  • 3. wierzch: Kiedy masa serowa stężeje, wyłożyc ją na maliny. Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody. Gdy wystygna, zalać nimi maliny. Sernik umieścić na 4 godz w lodówce, żeby dobrze stężał.
    A

Porady

sernik ten przygotujemy szybciej, kiedy zastapimy spod z herbatników biszkoptami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Galaretka Herbatniki Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować