Różyczki z ciasta francuskiego

4.49 (162 ocen)

  • 1 min

Doskonała przekąska na wszystkie imprezy. Przepis dostałam od córki.

  • 1 min

Składniki:

  • -2 opakowania ciasta francuskiego
    -30dag szynki w plastrach
    -olej
    -oregano
    -ketchup

Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Szynki

Różyczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie smarujemy ketchupem i posypujemy oregano.Kroimy w 3cm paski na których układamy plastry szynki tak by wystawały ponad ciasto. Następnie zwijamy formując różyczki. Układamy je na wysmarowanej olejem blasze. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15-20minut aż ciasto się zrumieni. Podajemy z ketchupem lub z dowolnym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować