Różowe babeczki

0 (0 ocen)

  • Średni

Babeczki którymi możemy podbijać serca wszystkich nawet Mikołaja.

  • Średni

Składniki:

  • CIASTO::
    - margaryna: 0.5 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 1 łyżeczka
    - kakao: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - przyprawa do pierników: 1 łyżeczka
    - jajka: 2 sztuki
    MASA::
    - mus z truskawek: 0.25 szklanki
    - masło: 35 dekagramów
    - białka: 4 sztuki
    - cukier puder: 1.25 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Różowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • różowe babeczki 1. Margarynę rozpuścić z 1/4 szklanki wody, cukrem i kakao po zagotowaniu mieszając gotować jeszcze kilka minut, wystudzić. Do przestudzonej masy czekoladowej dodać żółtka i przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do pierników. Ciasto ucierać do uzyskania pęcherzyków powietrza i na koniec ostrożnie połączyć z pianą ubita z białek.
    Napełnić gotowym ciastem foremki do 3/4 wysokości i piec około 15 min w temp. 180st.
  • różowe babeczki 2. Masa:
    Białka wymieszać z cukrem i postawić miskę na garnku z gotującą się wodą, mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru i zagrzania białek., następnie wystudzić. Zimne białka ubijać do uzyskania sztywnej bezy, kiedy białka są dobrze ubite dodawać po kawałeczku miękkie masło i ucierać w trakcie masa wygląda jak zwarzona, ale tak ma być. Masę ucieramy tak długo, aż zgęstnieje i połączy się w ładny krem. Kiedy nasza masa jest gładka połączyć ja z musem truskawkowym.
  • różowe babeczki 3. Po upieczeniu ostudzić i ozdobić masą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować