Ryż z kurczakiem i burakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób

Bardzo proste danie w przygotowaniu, które zaspokoi głód na długo. Efektowne i pożywne.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • ryż - 1 torebka
    burak - 1 szt.
    filet z kurczaka - 1 szt.
    pieczarki - 5 szt. (duże)
    cebula biała - 1 szt.
    cebula czerwona - 1 szt.
    olej - 1.5 łyżki
    masło - 1 łyżeczka
    sól i pieprz - do smaku
    przyprawa do kurczaka - 1 łyżka
    Dodatkowo:
    natka pietruszki - do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Ryż z kurczakiem i burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulki obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej z masłem. Solimy 1/2 łyżeczki. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy do podsmażonej cebulki.
  • 2. Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Przyprawionego fileta dodajemy do pieczarek. Dusimy pod przykryciem kilkanaście minut, aż kurczak zmięknie.
    Ryż gotujemy z obranym i pokrojonym na mniejsze kawałki burakiem, według opakowania. Następnie dokładnie odsączamy z wody i dodajemy do pieczarek z kurczakiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Nakładamy na talerzyk i posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować