Różne naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, jcukier waniliowy, jajka, mleko. Czekoladę rozpuścić, dodać do przygotowanej masy. Wsypać kakao i wlać olej. Odstawić na 10 minut. W przypadku, gdy masa będzie zbyt gęsta dodać mleka lub gazowanej wody.
2.Mąkę przesiać do miski wraz z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce połączyć śmietanę, mleko, jajka i cukier. Do masy jajecznej powoli dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej. Masa jest od razu gotowa do smażenia. Podawać z ulubionym sosem
3.Mąkę przesiać, dodać cukier, roztrzepane jajka, mleko. Do połączonych składników dodać olej. Odstawić na kilka minut. Na zdjęciu propozycja podania.
Porady
Dzięki przesianiu mąki i proszku do pieczenia masa naleśnikowa będzie pulchniejsza.
Komentarze