Różne naleśniki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Mix rodzajów

  • 45 min

Składniki:

  • Naleśniki czekoladowe:
    150 gram mąki
    pół szklanki cukru
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 opakowanie cukru waniliowego
    50 gram czekolady (deserowej bądź mlecznej)
    łyżeczka kakao
    łyżka oleju
    ulubione owoce
    Placki z sosem:
    szklanka śmietany
    pół szklanki mleka
    150 gram mąki
    2 jajka
    3 łyżki cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżka oleju
    Naleśniki ze śmietaną:
    150 gram mąki
    pół szklanki cukru
    2 jajka
    szklanka mleka
    łyżka oleju
    śmietana
    owoce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Naleśniki

Różne naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, jcukier waniliowy, jajka, mleko. Czekoladę rozpuścić, dodać do przygotowanej masy. Wsypać kakao i wlać olej. Odstawić na 10 minut. W przypadku, gdy masa będzie zbyt gęsta dodać mleka lub gazowanej wody.
  • 2. Mąkę przesiać do miski wraz z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce połączyć śmietanę, mleko, jajka i cukier. Do masy jajecznej powoli dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej. Masa jest od razu gotowa do smażenia. Podawać z ulubionym sosem
  • 3. Mąkę przesiać, dodać cukier, roztrzepane jajka, mleko. Do połączonych składników dodać olej. Odstawić na kilka minut. Na zdjęciu propozycja podania.

Porady

Dzięki przesianiu mąki i proszku do pieczenia masa naleśnikowa będzie pulchniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować