Rozmarynowe frytki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tradycyjne frytki w trochę zdrowszej wersji...

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    2-3 łyżki oleju
    ok, pół łyżeczki soli, rozmarynu a także czerwonej papryki i pieprzu do smaku
    dowolny sos do podania

Rozmarynowe frytki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy a następnie kroimy na grubsze frytki. Wkładamy do miski, wlewamy olej i wrzucamy wszystkie przyprawy. Mieszamy tak aby wszystkie frytki były dobrze pokryte przyprawami.
    Blachę wykładamy papierem do pieczenia a na nim rozkładamy frytki, tak aby się nie stykały. Pieczemy około 40-50 min w 180C.
    Podajemy z sosem.

Komentarze

Podobne przepisy