rozmarynowa pierś w cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pierś z kurczaka najpierw przez całą noc marynowałam w rozmarynie i przyprawach, a później usmażyłam w cieście z dodatkiem majonezu i sezamu. Wyszło z tego bardzo aromatyczne danie o oryginalnym smaku. Rodzinie bardzo smakowało.

  • 30 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    czosnek
    1 łyżka oleju rzepakowego
    szczypta ostrej papryki
    1 łyżeczka rozmarynu
    sól morska prowansalska Kamis
    pieprz
    na ciasto:
    1 jajko
    4 łyżki mąki
    2 łyżeczki majonezu
    rozmaryn
    sól
    ostra papryka
    łyżka sezamu

Rozmarynowa pierś w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić na plastry. Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć mięso. Odstawić na noc.
  • 2. Składniki ciasta zmiksować. Płaty mięsa zanurzać w cieście i smażyć na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy